Saobraćajni institut “Prometej” okosnica strateškog planiranja saobraćaja u BiH i regionu

BANJALUKA – Visoka škola za primijenjene i pravne nauke “Prometej” Banja Luka je svojoj osnovnoj djelatnosti dodala i Saobraćajni institut “Prometej”, kao odgovor na savremene izazove koje postavlja oblast saobraćaj u BiH i Evropi.

Pored saobraćajnog, s radom počinje i Ekonomski institut “Prometej” koji će težiti ka tome da postane okosnica strateškog planiranja i naučne misli u privrednom razvoju Republike Srpske, BiH i regiona.

Kroz interoperabilnost ova dva instituta stručna i naučna javnost, državni organi i privreda mogu očekivati sinergetski efekat njihovog djelovanja što omogućava transparentnije, efektivnije i efikasnije upravljanje projektima s posebnom pažnjom posvećenom održivom razvoju.

Vizija Visoke škole “Prometej” da se sa svojim studijskim programima razvije u modernu evropsku visokoškolsku instituciju, kompatibilnu s relevantnim školama u zemljama EU i regiji, te postane prepoznatljivo mjesto visokog nivoa kvaliteta u obrazovanju, istraživanjima i pružanju stručnih konsultantskih usluga u oblasti drumskog saobraćaja je ispunjena i svakim danom težimo da stručnoj i naučnoj javnosti pružimo još više.

Škola kroz procese sticanja novih znanja, vještina i trajnog osposobljavanja studenata za samostalan rad i cjeloživotno učenje, osposobljava kompetentne inženjere i diplomirane ekonomiste, koji će generisati razvoj naše zemlje, te mlade stručnjake sposobne da se uključe u saradnju i nastavak edukacije na univerzitetima van granica BiH.

close-link