Razgovori sa prestižnim visokim školama iz EU o zajedničkim programima sa “Prometejom”

BANJA LUKA – Visoka škola za primijenjene i pravne nauke “Prometej” Banja Luka u novu godinu ušla je sa visokim ciljevima, u toku su razgovori sa više prestižnih visokih škola iz Evropske unije kako bi studentima u BiH bilo omogućeno studiranje po zajedničkim programima sa “Prometejom”.

Namjera Visoke škole “Prometej” je da studentima iz Republike Srpske omogući studije po programima evropskih visokih škola, a zajednička diploma “Prometeja” i inostranih partnera omogućiće lakše zaposlenje, kako kod domaćih tako i poslodavaca u inostranstvu, naročito u zemljama Evropske unije.

Studijski programi koji će se izvoditi po zajedničkim programima biće fokusirani na savremene tendencije u poslovanju, a tu prije svega na sferu digitalizacije.

Pored zajedničkih programa, u 2019. godini predviđen je niz studijskih putovanja kao i razmjena sa inostranim visokim školama. Time će se na što višem nivou ostvariti akademska razmjena, pa će studenti i profesori iz Srpske kroz rad na kratkim projektima u inostranstvu imati priliku da se upoznaju sa svjetski priznatim naučno-istraživačkim centrima i primijenjiva znanja donesu u Republiku Srpsku.

Na ovaj način i Visoka škola za primijenjene i pravne nauke “Prometej” i Republika Srpska i BiH postaju prepoznatljiviji u međunarodnoj akademskoj zajednici, a akademci “Prometeja” biće najbolji ambasadori.

close-link